Hiski Wallenius          Medicanton uusi kuoronjohtaja

29.03.2019

Medicanto-kuoro on saanut uuden kuoronjohtajan, Hiski Walleniuksen! Uudella kuoronjohtajallamme on todella vakuuttava musiikkitausta, tervetuloa Hiski!

Hiski Wallenius aloitti musiikkiopinnot lapsena Nurmijärven Musiikkiopistossa soittiminaan alttoviulu ja piano. Vuosina 2007-2016 hän lauloi Cantores Minores -poikakuorossa, toimien lukuisissa luottamustehtävissä ensin prefektinä ja nykyisin harjoittajana ja säestäjänä. Vuosina 2012-2015 Hiski opiskeli urkujensoittoa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa Susanne Kujalan johdolla. Syksyllä 2015 Hiski aloitti opinnot Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin ja urkujen aineryhmässä, josta hän valmistui musiikin kandidaatiksi keväällä 2018.

Tällä hetkellä Hiski opiskelee kirkkomusiikin maisteriohjelmassa syventymiskohteinaan urkujensoitto professori Olli Porthanin johdolla ja kuoronjohto lehtori Jani Sivénin johdolla viimeistellen kummastakin aineesta B-tutkintoaan (kuoronjohto toukokuussa 2019 ja urkujensoitto marraskuussa 2019). Urkurina Hiski on esiintynyt useissa konserttisarjoissa (mm. Helsingin urkukesä, Kotkan urkuviikko) ja matineoissa, sekä täydentänyt opintojaan mestarikursseilla (mm. James David Christie ja Daniel Zaretsky).

Hiski työskentelee pääkaupunkiseudulla eri kuorojen kanssa kuoronjohtajana, harjoittajana ja säestäjänä (mm. Cantores Minores, Suomen Laulu, Mieskuoro Manifestum, Dominante). Lääkärikuoro Medicanton taiteellisena johtajana hän aloitti keväällä 2019. Lisäksi hän tekee säännöllisesti kanttorin töitä eri seurakunnissa pääkaupunkiseudulla (mm. Oulunkylä, Töölö, Nurmijärvi ja Tuomiokirkkoseurakunta).

Hiski toimii myös The Finland Chapter of the American Guild of Organistsin hallituksen jäsenenä sekä kuorolaulajana Tapiolan Kamarikuorossa.