Tietoa kuorostamme

Kuoro syntyi lauluhaluisten lääkärien ryhmänä, kuoroutui pikkuhiljaa, otti nimen Medicanto vuonna 1991 ja rekisteröityi yhdistykseksi vuonna 2011. Nyt kuoroon kuuluu kaikkien lääketieteen alojen laulajia, hammaslääkäreistä ihmis- ja eläinlääkäreihin. Medicanto harjoittelee viikoittain Lääkäriliton tiloissa Helsingissä ja järjestää säännöllisesti omia konsertteja. Kuoro on konsertoinut 2000-luvulla Suomen lisäksi Krakovassa ja Pariisissa sekä naapurimaissa Virossa ja Ruotsissa.

Vuosina 2011 ja 2012 Medicanto oli mukana tekemässä ammattikunta-kuorojen historiaa toteuttamalla W. A. Mozartin Requiemin Paavo Hyökin johtamana yhdessä Helsingin Poliisilaulajien, Helsingin Naispoliisilaulajien, Lain Huudon ja Kirkkonummen kamariorkesterin kanssa. Vuonna 2019 esitimme Händelin Messias-Oratorion Pariisissa yhdessä paikallisen ruotsinkielisen seurakunnan kuoron  kanssa

Taiteellinen johtaja:

Iida Nummela viimeistelee maisterinopintoja Sibelius-Akatemian Musiikkikasvatuksen osastolla. Siellä hän on viime vuosien aikana keskittynyt kuoronjohdon, laulun ja laulupedagogiikan opintoihin.

Iida aloitti kuoronjohdon opiskelun Helsingin Konservatoriolla Jani Sivénin hoivissa ja sen jälkeen Sibelius-Akatemialla Juha Kuivasen oppien jälkeen hän palasi takaisi Jani Sivénin oppilaaksi. Kuoronjohdon kurssien aikana hän on saanut opetusta myös muilta kuoronjohtajilta esimerkiksi Heikki Liimolalta, Nils Schweckendiekiltä ja Elisa Huoviselta. Syksyllä 2020 Iida suoritti kuoronjohdon B-tutkinnon vallitsevasta pandemiasta huolimatta.

Kuoron hallituksen jäsenet (hallitus & medicanto.fi)

  • Sirkku Vuorma: puheenjohtaja, viestintä kuorolle ja kuoronjohtajalle (sirkku.vuorma & gmail.com)

  • Leena Seppä-Lassila, varapuheenjohtaja

  • Arto Virtanen: sihteeri talousvastaava, internetvastaava (kotisivut, facebook)  

  • Hannu Hyvärinen ja Juha Häyhä, kaksikielisyys- ja kuoromatka-projektit, konserttivastaavat

Muut kuoron toimihenkilöt

  • Tiina Pohjanpelto: Kuoroemäntä 

  • Pirkko Sainio, Leena Seppä-Lassila: Nuottivastaava