Tietoa kuorostamme

Kuoro syntyi lauluhaluisten lääkärien ryhmänä, kuoroutui pikkuhiljaa, otti nimen Medicanto vuonna 1991 ja rekisteröityi yhdistykseksi vuonna 2011. Nyt kuoroon kuuluu kaikkien lääketieteen alojen laulajia, hammaslääkäreistä ihmis- ja eläinlääkäreihin. Medicanto harjoittelee viikoittain Lääkäriliton tiloissa Helsingissä ja järjestää säännöllisesti omia konsertteja. Kuoro on konsertoinut 2000-luvulla Suomen lisäksi Krakovassa ja Pariisissa sekä naapurimaissa Virossa ja Ruotsissa.

Vuosina 2011 ja 2012 Medicanto oli mukana tekemässä ammattikunta-kuorojen historiaa toteuttamalla W. A. Mozartin Requiemin Paavo Hyökin johtamana yhdessä Helsingin Poliisilaulajien, Helsingin Naispoliisilaulajien, Lain Huudon ja Kirkkonummen kamariorkesterin kanssa. Vuonna 2019 esitimme Händelin Messias-Oratorion Pariisissa yhdessä paikallisen ruotsinkielisen seurakunnan kuoron  kanssa

Taiteellinen johtaja:

Musiikin maisteri Iida Nummela opiskelee nyt toista tutkintoaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kuoronjohdon osastolla Nils Schweckendiekin johdolla. 

Opinnoissaan Iida Nummela on syventynyt kuoronjohdon lisäksi lauluun ja laulupedagogiikkaan. Opintojen ohella hän työskentelee kuoronjohtajana ja laulunopettajana..

Kuoron hallituksen jäsenet (mail: hallitus & medicanto.fi)

  • Sirkku Vuorma: puheenjohtaja

  • Juha HäyhäTuomas Peltonen, Leena Seppä-Lassila, Ida Virta, Arto Virtanen 

  • Varajäsenet: Ari Kiskonen ja Aimoa Lankinen.


Muut kuoron toimihenkilöt

  • Tiina Pohjanpelto: Kuoroemäntä 

  • Pirkko Sainio, Leena Seppä-Lassila: Nuottivastaava