Tietoa kuorostamme

Kuoro syntyi lauluhaluisten lääkärien ryhmänä, kuoroutui pikkuhiljaa, otti nimen Medicanto vuonna 1991 ja rekisteröityi yhdistykseksi vuonna 2011. Nyt kuoroon kuuluu kaikkien lääketieteen alojen laulajia, hammaslääkäreistä ihmis- ja eläinlääkäreihin. Medicanto harjoittelee viikoittain Lääkäriliton tiloissa Helsingissä ja järjestää säännöllisesti omia konsertteja. Kuoro on konsertoinut 2000-luvulla Suomen lisäksi Krakovassa ja Pariisissa sekä naapurimaissa Virossa ja Ruotsissa.

Vuosina 2011 ja 2012 Medicanto oli mukana tekemässä ammattikunta-kuorojen historiaa toteuttamalla W. A. Mozartin Requiemin Paavo Hyökin johtamana yhdessä Helsingin Poliisilaulajien, Helsingin Naispoliisilaulajien, Lain Huudon ja Kirkkonummen kamariorkesterin kanssa.


Taiteellinen johtaja:

Hiski Wallenius

Hiski Wallenius aloitti musiikkiopinnot lapsena Nurmijärven Musiikkiopistossa soittiminaan alttoviulu ja piano. Vuosina 2007-2016 hän lauloi Cantores Minores -poikakuorossa, toimien lukuisissa luottamustehtävissä ensin prefektinä ja nykyisin harjoittajana ja säestäjänä. Vuosina 2012-2015 Hiski opiskeli urkujensoittoa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa Susanne Kujalan johdolla. Syksyllä 2015 Hiski aloitti opinnot Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin ja urkujen aineryhmässä, josta hän valmistui musiikin kandidaatiksi keväällä 2018.

Tällä hetkellä Hiski opiskelee kirkkomusiikin maisteriohjelmassa syventymiskohteinaan urkujensoitto professori Olli Porthanin johdolla ja kuoronjohto lehtori Jani Sivénin johdolla viimeistellen kummastakin aineesta B-tutkintoaan (kuoronjohto toukokuussa 2019 ja urkujensoitto marraskuussa 2019). Urkurina Hiski on esiintynyt useissa konserttisarjoissa (mm. Helsingin urkukesä, Kotkan urkuviikko) ja matineoissa, sekä täydentänyt opintojaan mestarikursseilla (mm. James David Christie ja Daniel Zaretsky).

Hiski työskentelee pääkaupunkiseudulla eri kuorojen kanssa kuoronjohtajana, harjoittajana ja säestäjänä (mm. Cantores Minores, Suomen Laulu, Mieskuoro Manifestum, Dominante). Lääkärikuoro Medicanton taiteellisena johtajana hän aloitti keväällä 2019. Lisäksi hän tekee säännöllisesti kanttorin töitä eri seurakunnissa pääkaupunkiseudulla (mm. Oulunkylä, Töölö, Nurmijärvi ja Tuomiokirkkoseurakunta).

Hiski toimii myös The Finland Chapter of the American Guild of Organistsin hallituksen jäsenenä sekä kuorolaulajana Tapiolan Kamarikuorossa.

Kuoron hallituksen jäsenet (hallitus & medicanto.fi)

 • Sanna Kivinen: puheenjohtaja, viestintä kuorolle ja kuoronjohtajalle (sanna.kivinen & fimnet.fi)

  Leena Seppä-Lassila, varapuheenjohtaja, konserttimestari 

  Liisa Suntio, sihteeri + yhteydenpito lääkäriliittoon, kuoroleirivastaava, asuvastaava 

  Petra Keski-Säntti: talousvastaava

  Jari Korhonen, markkinointivastaava

  Markku Suominen, internetvastaava (kotisivut, facebook)

Muut kuoron toimihenkilöt

 • Tiina Pohjanpelto: Kuoroemäntä

  Pirkko Sainio: Nuottivastaava